Παραλία Αγ.Νικόλας
Αρκάσα - Κάρπαθος

Το νησί μας...


Η Κάρπαθος είναι το δεύτερο νησί σε έκταση και το νοτιότερο των Δωδεκανήσων. Ησυνολική επιφάνεια του νησιού είναι 301 χλμ² και το μήκος των ακτών του είναι 160 χλμ.

 

Η Αρκάσα βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού και είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά.

 

Η Κάρπαθος , το δεύτερο σε έκταση νησί της Δωδεκανήσου μετά τη Ρόδο είναι ένα από τα πιο απομακρυσμένα αλλά και όμορφα ελληνικά νησιά.
Εχει έκταση 301,2 τ.χλμ., 160χλμ μήκος ακτών και συνολικό πληθυσμό 6.511 κατοίκους, διατηρεί ακόμα μία ισχυρή παράδοση και διαφυλλάσει την πλούσια ιστορία της. Αποτελεί πλούσιο βιότοπο και για αυτόν τον λόγο διαθέτει προστατευμένες περιοχές (όπου επιζούν πληθυσμοί προς εξαφάνιση).Διατηρεί εξολοκλήρου τις πανάρχαιες παραδόσεις της στα ήθη και στα έθιμα,στη μουσική και σε πολλά άλλα.

Glaros Διαμερίσματα - Εστιατόριο Κάρπαθος

Η παλαιά πρωτεύουσα του νησιόυ ήταν το Απέρι, 8 χλμ από τη σημερινή πρωτεύουσα του νησιόυ και αθέατο από τη θάλασσα. Το Απέρι ήταν λοιπόν διοικητική και πολιτιστική πρωτεύουσα τουνησιού και έδρα της μητρόπολης. Επίνειο και μετόχι των Απεριτών ήταν το Ποσί στο οποίο το 1820 κτίστηκαν μερικές αποθήκες και πηγάδια και περίπου το 1850 δημιουργήθηκε ένας οικισμός 50 κατοίκων με καταγωγή από Απέρι, Βωλάδα και Μενετές. Λόγω των πολλών πηγαδίων,το Ποσί μετονομάστηκε σε Πηγάδια και το 1892 με περίπου 150 κατοίκους έγινε πρωτεύουσα του νησιού.
Μετά απ'όλα αυτά κατέβηκαν και άλλοι πληθυσμοί από τα άλλα χωριά και μέχρι το 1998,τα Πηγάδια αποτελούσαν αυτόνομο δήμο οπότε και έγινε έδρα του Καποδιστριακού δήμου Καρπάθου.Σήμερα τα Πηγάδια είναι μια μοντέρνα πόλη περίπου 3000 κατοίκων , με πολλά ξενοδοχεία και υπηρεσίες, καφετέριες, εστιατόρια και ότι άλλο διαθέτει ένα διοικιτικό κέντρο-πόλη.
Εδώ βρίσκονται διάσπαρτα μνημεία από την εποχή των Ιταλών και η αρχαία ακρόπολη του αρχαίου Ποσιδείου. Στα Πηγάδια υπάρχει σύγχρονη οργανωμένη μαρίνα σκαφων αναψυχής και το κύριο λιμάνι του νησιού.

 

 

 

 

Για τις προκρατήσεις δεχόμαστε κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό και όχι οπουδήποτε αλλού!
Ξενοδοχειο Glaros Studios - Restaurant, Παραλία Αγίου Νικολάου - Αρκάσα Κάρπαθος
Τηλ.: 22450 61015 - Φαξ: 22450 61016 Email: info@glarosstudios-karpathos.com

Web Design & Hosting by IPCONFIG : Κατασκευή - Σχεδίαση Ιστοσελίδων